Podelele din lemn, in mod corect, se curata in multi pasi. Pe cat sunt  de indragite, pe atat de des trebuie curatate. Multi dintre noi alegem sa montam podele din lemn in casa, deoarece credem ca ne simplifica munca de curatare. Insa, exista unele reguli care trebuie respectate pentru a avea podele curate tot timpul.

Podele din lemn – ce pasi trebuie urmati pentru o curatare mai rapida

 • Maturarea si aspirarea periodica;
 • Folosirea produselor potrivite;
 • Dezinfectarea;
 • Protejarea picioarelor pieselor de mobilier. Acestea pot zgaria foarte usor parchetul.

Cum cureti corect podelele din lemn

Pentru o podea din lemn curata si stralucitoare tineti cont ca aceasta, inainte de spalare, trebuie aspirata pentru a inlatura praful sau micile particule de murdarie de pe suprafata. De aceea este de preferat folosirea unor materiale din microfibra.

Unele pete sunt mai greu de scos, precum cele de la animale sau cele lasate in urma de copiii mici. Pentru acestea trebuie sa va inarmati cu rabdare si o carpa umeda pentru a sterge intens locul cu pata.

O recomandare care va simplifica munca este aparatul de curatat podele dure FC5 de la Kärcher. Acesta are puterea de inlaturare a murdariei umed-uscate, dintr-o singura trecere.

Sistemul cu doua rezerve, unul de udare permanenta iar al doilea unde apa murdara se aduna dupa curatare, il face practic si usor de folosit.

Podele din lemn - Cum le cureti corect

Pentru podelele din lemn care trebuie curate zilnic, poate fi folosita si o laveta cu apa calda. Insa, in cazul curatarii mai rare este recomandata folosirea substantelor si aparatelor profesionale.

Sfaturi pentru podele din lemn curate tot timpul

 • protejeaza cu covoare zonele in care se circula des;
 • foloseste protectii pentru picioarele mobilierului;
 • protejeaza podeaua de apa;
 • ai grija la animalele de companie. Taie-le unghiile pentru a nu zgaria podeaua.

Cand vine vorba de petele de mancare de pe podea, acestea pot fi combatute prin stergere, cu ajutorul unei lavete umede.

Curatarea podelelor din lemn, in functie de tipul acestora

 • Parchetul din lemn masiv. Acest tip de podea necesita lustruiri periodice si aplicarea din cand in cand a unui strat de ceara. Daca este o camera in care se circula des, pot aparea semne de uzura la sase sau sapte ani.
 • Parchetul laminat. Acesta este cel mai usor de curatat. Nu este nevoie decat de un aspirator bun care sa inlature tot praful si de un mop umed.
 • Parchetul din lemn exotic. Nu este recomandat sa fie spalat, deoarece absoarbe apa si se poate umfla. Cel mai bine este sa il dati cu un strat protector.

Podele din lemn exterioare  – Sfaturi de curatare

Podelele exterioare sunt mult mai supuse petelor si a murdariei si necesita o ingrijire mult mai amanuntita. In aceasta privinta, aspiratoarele de la Kärcher sunt cele mai potrivite. Aparatele de curatat exterioare precum PCL 4 care poate fi conectat cu usurinta la furtunul de gradina, pentru o munca mai usoara.

Podele din lemn - Cum le cureti corect

Pentru ca vorbim de insecte, frunze sau cantitati mult mai mari de praf, podelele exterioare trebuie curatate mai amanuntit.

Trebuie maturate sau aspirate cu aparate speciale de doua ori pe saptamana, pentru indepartarea frunzelor sau a insectelor, si spalate frecvent.

Doar dupa ce podeaua a fost curatata foarte bine se poate aplica solutia speciala pentru protejarea culorii si a lemnului.

Asadar, nu sunt foarte multe reguli in curatarea podelelor, insa atunci cand vine vorba de curatarea corecta a podelelor de lemn sunt cateva reguli in plus.

Curatenia usoara si fara prea multe griji se face cu aparate profesionale. In magazinul nostru poti descoperi o gama variata de aparate de curatat profesionale Kärcher. Viziteaza-ne pentru a te convinge.