Curățenia reprezintă principalul element care definește imaginea unui spațiu, fie el comercial sau public.

Venirea toamnei poate aduce situații mai puțin plăcute pentru cei care dețin clădiri mari, precum restaurante, hoteluri, instituții ș.a.m.d.

Spațiile comerciale și publice pot fi afectate de acest anotimp, în ceea ce privește curățenia, deoarece, precipitațiile tind să ridice riscul de mizerie în toate aceste locuri.

Pașii unei curățenii de lungă durată

Menținerea curățeniei în aceste spații se poate realiza prin urmarea a patru pași importanți, aceștia fiind:

 • Curățenia preventivă, prin care murdăria din exterior este eliminată înainte de a fi adusă în interiorul spațiului respectiv;
 • Curățenia zilnică, care este formată din diverse rutine de curățenie, care pot menține un nivel de igienă constant;
 • Curățenia intermediară, aceasta ajutând la reducerea timpului de lucru atunci când se va realiza curățenia în profunzime;
 • Curățenia în profunzime, fiind făcută temeinic, prin curățarea tuturor elementelor unui spațiu deținut.

În anotimpul care este pe cale să înceapă, curățenia poate fi realizată urmând pașii menționați anterior.

Curățarea zonelor exterioare

Zonele exterioare sunt cele mai afectate pe timpul toamnei, fiind supuse ploii, vântului și a tuturor celorlalți factori ce pot crea mizerie. Prin curățarea exterioară, spațiul interior este ferit de acest aspect, tocmai de aceea este importantă curățenia preventivă.

S-a dovedit faptul că, prin curățarea zonelor în aer liber, interiorul diferitelor spații prezintă un nivel de murdărie redus cu până la două treimi.

Elementele principale care trebuie să fie curățate sunt cele apropiate de zona intrării din exterior în interior, și anume:

 • Trotuarele;
 • Terasele;
 • Parcările;
 • Balcoanele;
 • Scările.

O curățare preventivă se poate realiza cu aparatele Karcher, acestea fiind dedicate curățeniei profesionale.

Prin utilizarea mașinilor de măturat și a aparatelor de curățat cu înaltă presiune, acest pas este ușor de îndeplinit. Cele două sunt destinate curățeniei exterioare, însă trebuie să fie alese în funcție de suprafețele care urmează să fie curățate.

Pentru zone mici-mijlocii, opțiunile recomandate sunt;

 • Mașinile de măturat cu împingere;
 • Mașinile de măturat-aspirat cu tracțiune.

Exemple de mașini pe care le-ați putea alege, găsiți aici.

Pentru zonele mari, care depășesc dimensiunea de 1.000m², sunt recomandate mașinile de măturat cu un volum ridicat al containerelor și golire hidraulică a containerului ridicat.

masini-de-maturat-pro-land-oil-curatenie-sfaturi-utile-karcher

Curățarea zonelor de acces în clădire

Așa cum menționam în rândurile de mai sus, curățarea zonei exterioare poate asigura și curățenia spațiului interior, însă există și zona intermediară, și anume zona de acces în clădiri.

Covoarele, care sunt plasate de cele mai multe ori la intrarea în anumite spații, sunt afectate constant de mizerie. Deoarece majoritatea clădirilor dețin o astfel de zonă, unele având mochete sau covoare în toată încăperea, este nevoie de o curățare minuțioasă a acestora.

Pentru curățarea zonelor de acces, aparatele recomandate sunt de la Karcher, fiind profesionale, dedicate curățeniei de acest gen, și anume măturile electrice sau echipamentele de curățare manuală.

De asemenea, pentru curățarea mochetelor sau covoarelor, aspiratoarele verticale cu perie s-au dovedit a fi utile. În cazul în care spațiile deținute nu prezintă o astfel de pardoseală, ci una dură, precum linoleumul sau gresia, iar suprafața care trebuie să fie curățată este de peste 100m², este recomandată o mașină compactă de frecat-aspirat.
pro-land-oil-curatenia-sfaturi-utile-karche1r1

Menținerea curățeniei

În spațiile mari, menținerea curățeniei se face cu ajutorul unor aparate profesionale, acest fapt fiind determinant de dimensiunile încăperilor. Motivele estetice fac și ele parte din această perspectivă, deoarece zonele curățate sunt utilizate zilnic, iar curățenia este necesară atât pentru clienți, cât și pentru personalul care își desfășoară activitatea în locurile respective.

Astfel, pentru a avea o curățenie constantă, se pot urma chiar pașii pe care i-am prezentat la început, aceștia reprezentând o listă pe care oricine ar trebui să o ia în considerare atunci când dorește să curețe profesional un spațiu.

pro-land-oil-curatenia-sfaturi-utile-karcher

Despre noi

Suntem o companie românească ce comercializează o gamă variată de produse. Aceasta este compusă din: combustibili și rezervoare pentru depozitarea lor, produse profesionale de curățenie, Karcher, rulmenți Timken și alte accesorii dedicate vehiculelor auto și utilajelor agricole.

De-a lungul timpului, activitatea noastră s-a dovedit a fi calitativă, iar portofoliul de clienți este în plină dezvoltare și astăzi, istoricul nostru dovedind atitudinea etică și profesională de care am dat dovadă până în prezent.