Curatenia reprezinta principalul element care defineste imaginea unui spatiu, fie el comercial sau public.

Venirea toamnei poate aduce situatii mai putin placute pentru cei care detin cladiri mari, precum restaurante, hoteluri, institutii s.a.m.d.

Spatiile comerciale si publice pot fi afectate de acest anotimp, in ceea ce priveste curatenia, deoarece, precipitatiile tind sa ridice riscul de mizerie in toate aceste locuri.

Pasii unei curatenii de lunga durata

Mentinerea curateniei in aceste spatii se poate realiza prin urmarea a patru pasi importanti, acestia fiind:

 • Curatenia preventiva, prin care murdaria din exterior este eliminata inainte de a fi adusa in interiorul spatiului respectiv;
 • Curatenia zilnica, care este formata din diverse rutine de curatenie, care pot mentine un nivel de igiena constant;
 • Curatenia intermediara, aceasta ajutand la reducerea timpului de lucru atunci cand se va realiza curatenia in profunzime;
 • Curatenia in profunzime, fiind facuta temeinic, prin curatarea tuturor elementelor unui spatiu detinut.

In anotimpul care este pe cale sa inceapa, curatenia poate fi realizata urmand pasii mentionati anterior.

Curatarea zonelor exterioare

Zonele exterioare sunt cele mai afectate pe timpul toamnei, fiind supuse ploii, vantului si a tuturor celorlalti factori ce pot crea mizerie. Prin curatarea exterioara, spatiul interior este ferit de acest aspect, tocmai de aceea este importanta curatenia preventiva.

S-a dovedit faptul ca, prin curatarea zonelor in aer liber, interiorul diferitelor spatii prezinta un nivel de murdarie redus cu pana la doua treimi.

Elementele principale care trebuie sa fie curatate sunt cele apropiate de zona intrarii din exterior in interior, si anume:

 • Trotuarele;
 • Terasele;
 • Parcarile;
 • Balcoanele;
 • Scarile.

O curatare preventiva se poate realiza cu aparatele Karcher, acestea fiind dedicate curateniei profesionale.

Prin utilizarea masinilor de maturat si a aparatelor de curatat cu inalta presiune, acest pas este usor de indeplinit. Cele doua sunt destinate curateniei exterioare, insa trebuie sa fie alese in functie de suprafetele care urmeaza sa fie curatate.

Pentru zone mici-mijlocii, optiunile recomandate sunt:

 • Masinile de maturat cu impingere;
 • Masinile de maturat-aspirat cu tractiune.

Exemple de masini pe care le-ati putea alege, gasiti aici.

Pentru zonele mari, care depasesc dimensiunea de 1.000m², sunt recomandate masinile de maturat cu un volum ridicat al containerelor si golire hidraulica a containerului ridicat.

masini-de-maturat-pro-land-oil-curatenie-sfaturi-utile-karcher

Curatarea zonelor de acces in cladire

Asa cum mentionam in randurile de mai sus, curatarea zonei exterioare poate asigura si curatenia spatiului interior, insa exista si zona intermediara, si anume zona de acces in cladiri.

Covoarele, care sunt plasate de cele mai multe ori la intrarea in anumite spatii, sunt afectate constant de mizerie. Deoarece majoritatea cladirilor detin o astfel de zona, unele avand mochete sau covoare in toata incaperea, este nevoie de o curatare minutioasa a acestora.

Pentru curatarea zonelor de acces, aparatele recomandate sunt de la Karcher, fiind profesionale, dedicate curateniei de acest gen, si anume maturile electrice sau echipamentele de curatare manuala.

De asemenea, pentru curatarea mochetelor sau covoarelor, aspiratoarele verticale cu perie s-au dovedit a fi utile. In cazul in care spatiile detinute nu prezinta o astfel de pardoseala, ci una dura, precum linoleumul sau gresia, iar suprafata care trebuie sa fie curatata este de peste 100m², este recomandata o masina compacta de frecat-aspirat.

pro-land-oil-curatenia-sfaturi-utile-karche1r1

Mentinerea curateniei

In spatiile mari, mentinerea curateniei se face cu ajutorul unor aparate profesionale, acest fapt fiind determinant de dimensiunile incaperilor. Motivele estetice fac si ele parte din aceasta perspectiva, deoarece zonele curatate sunt utilizate zilnic, iar curatenia este necesara atat pentru clienti, cat si pentru personalul care isi desfasoara activitatea in locurile respective.

Astfel, pentru a avea o curatenie constanta, se pot urma chiar pasii pe care i-am prezentat la inceput, acestia reprezentand o lista pe care oricine ar trebui sa o ia in considerare atunci cand doreste sa curete profesional un spatiu.

pro-land-oil-curatenia-sfaturi-utile-karcher

Despre noi

Suntem o companie romaneasca ce comercializeaza o gamă variata de produse. Aceasta este compusa din: combustibili si rezervoare pentru depozitarea lor, produse profesionale de curatenie, Karcher, rulmenți Timken și alte accesorii dedicate vehiculelor auto si utilajelor agricole.

De-a lungul timpului, activitatea noastră s-a dovedit a fi calitativa, iar portofoliul de clienți este in plina dezvoltare si astazi, istoricul nostru dovedind atitudinea etica și profesionala de care am dat dovada pana in prezent.