Organizarea casei tine atat de pastrarea curateniei cat si de ingrijirea spatiului in care traiesti si a lucrurilor pe care le detii.  In momentul in care praful pare ca nu mai paraseste incaperea si simti ca nu vrei sa iei intreg procesul de la capat, iti dai seama ca ordinea si mentinerea curateniei sunt elemente importante.

Secretul unei curatenii trainice este mentinerea acesteia prin lucruri simple.

Mai jos va vom prezenta cateva ponturi si cateva recomandari de aspiratoare profesionale pentru a pastra curatenia in locuinta dumneavoastra.

 1. Aerisirea camerelor. Este important ca spatiul in care locuiti sa fie aerisit frecvent. Daca cresteti umiditatea, veti opri raspandirea prafului.
 2. Murdaria mai groasa de pe rafturi sau dulapuri poate fi curatata cu un aspirator prevazut cu o duza pentru tapiserii. Un aparat potrivit pentru aceasta activitate este aspiratorul WD 2 PLUS V-12/6/18/C HOME.
 3. Mobila veche este un magnet pentru praf, insa daca doriti sa aveti o asemenea piesa in casa, este important de stiut ca nu se curata cu laveta umeda, ci intotdeauna cu una uscata.
 4. Covoarele trebuie aspirate in mod regulat, iar lenjeria de pat trebuie scuturata la aer pentru a impiedica raspandirea prafului peste tot in casa.
 5. In ceea ce priveste spalarea ferestrelor, de folos pot sa fie extensiile aspiratorelor pentru geamuri. Aspiratorul WV 5 PLUS N, este tot ceea ce va trebuie pentru a avea ferestre curate.

organizarea casei

Soarele sau gerul sunt elementele care va vor ajuta sa eliminati acarienii de praf. De aceea, este foarte important ca atat vara, cat si iarna sa scoateti afara jucariile, hainele exterioare, pernele sau paturile, pentru o usoara reinprospatare.

Tips and tricks-uri pentru organizarea casei:

 • Fiecare obiect din casa trebuie sa aiba un loc anume, astfel se evita pierderea acestora.
 • Renuntati la lucrurile pe care nu le mai folositi.
 • Stabiliti un ritual de curatenie. Cu pasii deja precizati, o sa va fie mult mai usor in curatenia saptamanala.
 • Curatati imediat dupa ce ati folosit orice. De exemplu, chiuveta de la baie sau cada. Dupa ce le-ati folosit este important sa le clatiti pentru a evita depunerile de sapun.
 • Curatati petele imediat ce apar.

Cum trebuie sa aveti grija de locuinta pentru a fi curata.

 • Curatati de sus in jos. Incepeti sa curatati cele mai inalte suprafete astfel incat tot praful sa se adune pe jos, ulterior fiind mult mai usor de strans.
 • Verificati nivelul umiditatii. In locurile in care nivelul umiditatii este prea scazut, praful se acumuleaza in cantitati mai mari. Pentru a evita acest lucru, nivelul trebuie pastrat la 40-50%.
 • Inchideti ferestrele. Praful se strange in casa prin scuturarea anumitor fibre textile, insa majoritatea prafului vine de afara.

Este important de stiut ca se poate face curatenie si fara substante chimice. Tot ce aveti nevoie este un echipament adecvat. Aparatele cu abur asigura o curatenie eficienta si ajuta si la igienizarea suprafetelor.

organizarea casei

La Kärcher gasesti o multitudine de aparatele pentru curatarea cu aburi.  Aspiratorul Kärcher SV 7 combina avantajele dispozitivelor de curatat cu abur cu puterea aspiratoarelor uscate. De exemplu, se preiau firimiturile, se sterge umed si se usuca ulterior, toate intr-o singura procedura usoara.

Fie ca vreti sa faceti o curatenie amanuntita sau doar una de rutina si de intretinere, este important de stiut ca exista cateva reguli care trebuie urmate pentru o curatenie corecta.

La Kärcher -Oltenia gasiți toate aparatele potrivite pentru o curatenie bine făcută. Viziteaza-ne pentru a afla mai multe detalii.