Dupa plecarea constructorului, ceea ce ramane in jurul tau este doar dezordine, murdarie si praf. Pentru a te simti mai confortabil in spatiul proaspat renovat sau construit, este necesara o curatenie generala.

Pentru ca esti nevoit sa cureti rapid si eficient, aparatele trebuie sa fie si ele pe masura.

Atunci cand planifici renovarea unui spatiu, procesul este unul mai complex. Pentru a proteja mobilierul, cea mai potrivita metoda este fie acoperirea acestuia cu o folie de protectie, fie depozitarea intr-un loc sigur.

Etapele curateniei dupa plecarea constructorului:

  1. Eliminarea reziduurilor

Primul pas si cel care da startul intregului proces de curatenie este eliminarea reziduurilor si a materialelor ramase in urma activitatii de constructie. Indepartarea urmelor de vopsele sau a urmelor de adezivi se poate face foarte usor cu ajutorul ustensilelor precum spaclul si substantelor precum decapanat.

Este recomandat ca acestea sa se indeparteze cat mai repede, deoarece dupa ce se usuca complet, sunt mult mai greu de eliminat.

  1. Curatarea de praf

Praful este unul dintre inamicii care se ascund si de care cu greu scapam, in special dupa terminarea unui proiect de constructii. In functie de suprafetele existente, trebuie adaptate si tehnicile pentru a nu le deteriora.

In cazul suprafetelor de sticla, inox sau lemn, exista solutii de curatare speciale. Acestea se pot folosi cu ajutorul unui aparat cu abur.

Aparatul de curatat cu abur SC 1 de la Kärcher este perfect pentru curatarea intermediara rapida, fara substante chimice. Multumita dimensiunii compacte acesta ocupa spatii reduse de depozitare.

In urma renovarii unor componente ale mobilei, daca acestea prezinta urme fine sau zgarieturi, pot fi deasemenea reconditionate.

Metode si sfaturi pentru o curatenie eficienta

Abordeaza curatenia pe etape si in mod sistematic. Incepe cu indepartarea prafului si a resturilor mari, apoi treci la curatarea peretilor, a podelelor si a suprafetelor. Asigura-te ca utilizezi echipamente de protectie adecvate, cum ar fi manusi si masti de praf.

De asemenea este indicat sa alegi produse de curatenie specializate pentru indepartarea resturilor de constructii, vopselei sau lipiciului. Asigura-te ca folosesti produsele potrivite pentru fiecare tip de suprafata, pentru a preveni deteriorarea sau decolorarea acestora.

Asigura-te ca nu doar suprafetele vizibile sunt curatate, ci si cele mai ascunse colturi si incaperi. Verifica si curata sistemul de ventilatie, aerisind si eliminand praful si resturile care s-au acumulat acolo.

Curatenia finala

Aspiratorul robot cu functie de mop RCV 3, poate fi perfect pentru curatatenia finala.

Fie ca vorbim de curatarea covoarelor sau a podelelor, aspiratorul este compact si foarte eficient.

Pentru curatare, RCV 3 este pornit in mod practic prin intermediul aplicatiei, printr-un program individual prestabilit sau prin apasarea unui buton de pe dispozitiv. Daca robotul de curatenie are nevoie de ajutor, acesta comunica in multe situatii prin intermediul unei iesiri vocale.

Daca ai in plan un proiect de constructii sau renovari sau deja ai inceput unul, trebuie sa te pregatesti de momentul in care trebuie sa faci si curatenie.

Aparatele Kärcher sunt perfecte pentru sarcinile mici dar si pentru cele mai serioase precum proiecte de constructii.

Te asteptam in showroom-ul Kärcher pentru a descoperi puterea aparatelor de curatenie de calitate.