Curatenia si sanatatea sunt doua concepte strans legate. O casa curata poate contribui semnificativ la mentinerea sanatatii noastre. In acest articol vom explora modul in care curatenia poate influenta sanatatea noastra si cum putem face curatenia mai eficienta si mai sanatoasa.

Un mediu curat poate reduce riscul de boli si infectii. Bacteriile si virusurile se pot dezvolta rapid intr-un mediu nesanatos, iar curatenia regulata poate reduce acest risc. De exemplu, curatarea regulata a suprafetelor, a baii si a toaletei poate reduce raspandirea bacteriilor si virusurilor. Utilizarea unor produse de curatare eficiente poate ucide bacteriile si poate preveni aparitia bolilor.

Mopul cu abur sc 3 upright EasyFix de la Karcher este extrem de usor de utilizat pentru suprafete dure. De asemenea, elimina 99,99% din bacteriile obisnuite.

Curatenia poate imbunatati, de asemenea, calitatea aerului din interiorul casei. Praful, polenul si alte particule pot ramane in aer sau se pot aseza pe suprafete. Curatarea regulata a casei poate reduce aceste particule, ceea ce poate imbunatati calitatea aerului si poate ajuta persoanele cu probleme respiratorii, cum ar fi astmul.

curatenia si sanatatea-karcher

Curatenia si sanatatea. Ce produse folosim

Este important sa fim atenti la produsele de curatare pe care le utilizam, deoarece acestea pot elibera substante chimice toxice in aer. Alegeti produse de curatare naturale sau non-toxice, care nu vor afecta calitatea aerului si nu vor avea un impact negativ asupra sanatatii dumneavoastra.

De aceea, aspiratoarele cu aburi sunt prientenii nostri cei mai buni. Puterea aburului ajuta la curatarea chiar si cele mai puternici pete, eliminand si bacteriile fara chimicale.

Aparatul de curatat cu abur SC 4 EasyFix PREMIUM IRON (WH) elimina pana la 99,99% din toate bacteriile de pe suprafetele dure din gospodarie: gresie, plite, hote de evacuare si chiar cele mai mici detalii devin complet curate – chiar si in cazul murdariei persistente.

curatenia si sanatatea - karcher

Curatenia si sanatatea. Sfaturi utile

Un alt factor important este ventilarea casei. Deschiderea geamurilor sau folositi un ventilator pentru a asigura o circulatie adecvata a aerului. In acest fel, se poate reduce umiditatea si se poate preveni dezvoltarea mucegaiului, care poate fi periculos pentru sanatatea noastra.

Curatenia si sanatatea sunt strans legate, iar mentinerea unei case curate si organizate poate fi benefica pentru sanatatea. Pentru a face curatenia mai eficienta si mai sanatoasa, alegeti produse de curatare naturale, ventilati casa si curatati regulat. Aceste masuri simple pot ajuta la mentinerea sanatatii si la prevenirea raspandirii bolilor si a infectiilor.

Un motiv la fel de important de a face curatenie, pe langa eliminarea bacteriilor este acela ca iti imbunatateste nivelul de activitate fizica, chiar dacaeste facuta in graba. Este un fapt bine-cunoscut ca activitatea fizica elibereaza anumite substante chimice in corp, care te ajuta sa te simti bine.

Karcher-Oltenia iti va fi aliantul pentru curatenia casei si a face din fiecare incapere un sanctuar de relaxare in care sa nu iti faci grija din cauza prafului sau a petelor.