Sezonul rece aduce cu sine nu doar temperaturi scăzute și zăpadă, ci și provocări sporite în ceea ce privește menținerea curățeniei în casă. Cu toate acestea, un mediu curat și ordonat poate aduce un sentiment de confort și căldură chiar și în cele mai reci zile de iarnă.

Iată câteva sfaturi și idei pentru a vă ajuta să mențineți curățenia în casă în timpul temperaturilor scăzute.

Pregatirea înanite de curățenie în timpul sezonuli rece

  1. Planificați cu atenție: Înainte de a începe curățenia, creați un plan de acțiune. Stabiliți priorități, identificați zonele problematice și alocați timp pentru fiecare activitate. Un plan bine gândit vă poate economisi timp și vă va ajuta să vă mențineți concentrarea.
  2. Aerisiți casa: Deși aerisirea în timpul iernii poate părea contradictorie, este esențială pentru menținerea unei atmosfere proaspete și sănătoase în interior.

Deschideți ferestrele timp de 10-15 minute în fiecare zi pentru a permite schimbul de aer.

Curățenia în timpul sezonului rece

  1. Îndepărtați praful regulat: Temperaturile scăzute pot conduce la acumularea de praf, iar încălzirea interioară poate distribui particulele de praf în întreaga casă. Țineți praful sub control folosind ștergătoare umede și mături cu capse pentru a evita ridicarea particulelor în aer.
  2. Folosiți covorase și capete de mătură: În timpul sezonului rece, picăturile de apă, sare și zăpadă aduse de afară pot murdări podelele. Plasați covorașe absorbante la intrarea în casă și utilizați capete de mătură pentru a reține murdăria și umiditatea.
  3. Curățați și organizați dulapurile: Un spațiu ordonat înseamnă o viață mai ușoară. Înainte de a face curățenie, alocați timp pentru a organiza și curăța dulapurile. Donați hainele pe care nu le mai purtați și aranjați obiectele astfel încât să găsiți ușor ceea ce căutați.
  4. Utilizați produse de curățare eficiente: Temperaturile scăzute pot face ca produsele de curățare obișnuite să fie mai puțin eficiente. Alegeți produse de curățare special formulate pentru temperaturi joase și pentru a elimina murdăria specifică sezonului rece.
  5. Curățați și întrețineți aparatele de încălzire: Filtrele murdare ale sistemului de încălzire pot afecta calitatea aerului și eficiența sistemului. Înlocuiți sau curățați filtrele regulat și programați o revizie a sistemului de încălzire pentru a vă asigura că funcționează corect.

Aspiratorul uscat pentru cenușă AD 2 are filtru de curățare integrat, putere de aspirare de lungă durată și un recipient metalic de 14 litri, aspiratorul puternic pentru cenușă și murdăria uscată pentru îndepărtarea sigură a cenușii fără contact cu murdăria. Aceste specificații îl fac perfect pentru întreținerea șemineului.

  1. Îngrijiți-vă de animalele de companie: Animalele de companie pot aduce murdărie suplimentară în casă în timpul sezonului rece. Periați-le regulat pentru a evita căderea excesivă a blănii și spălați-le picioarele atunci când vin de afară.

Menținerea curățeniei în casă în timpul sezonului rece poate fi o provocare, dar cu un plan bine gândit și câteva obiceiuri de curățare constante, veți putea bucurați de un mediu confortabil și primitor în întreaga iarnă.

Iarna nu trebuie să însemne compromis în ceea ce privește curățenia – adoptați aceste sfaturi și transformați casa într-un sanctuar de confort și prospețime chiar și în cele mai reci zile.

La Kärcher -Oltenia aparatele de curățenie te ajută pe parcursul a celor patru sezone, fără a face diferențe. Bucură-te de spatiile în care îți desfășori activitatea, în confort și curățenie făcută calitativ.