Curatarea ghetii de pe masina nu este o activitate foarte placuta. Aceasta se indeparteaza greu, iar frigul nu ajuta deloc.

Pentru curatarea geamurilor masinilor, solutia la care recurg majoritatea oamenilor este racleta clasica, insa acesta este anevoioasa si nu foarte eficienta. Exista o solutie mult mai usoara si mai rapida, si anume un aparat electric de curatat gheata. Iar un aparat pe care il recomandam cu foarte multa incredere este aparatul EDI 4. Cu acest aparat geamurile masinii pot fi curatate de gheata in doar cateva minute.

Atunci cand zapada si gheta se depun, dificultatea de conducere poate fi mai mare. Iar pentru a evita evenimentele neplacute este important ca masina sa fie curatata de gheta atat pentru siguranta ta, soferul, cat si a celor din imprejur dar si pentru siguranta masinii.

Aparatul de curata gheta EDI 4 este format din sase lamele din plastic care se rotesc rapid si indeparteaza gheata. Nu este nevoie sa mai faci un efert mare pentru a indeparta gheata, deoarece curatitorul electric face aproape singur toata treaba.

curatarea ghetii -karcher-oltenia

Curatarea ghetii cu aparatul EDI 4. Cum il poti folosi

Aparatul functioneaza pe baterii, deci poate fi folosit oricand. Se indeparteaza capul de protectie iar aparatul se porneste. Se pozitioneaza aparatul de curatat gheta pe geamul masinii si se apasa usor, astfel incat discul sa inceapa sa se roteasca.

In acelasi timp, plimba dispozitivul de suprafata geamului pentru a ajunge in toate colturile, pentru a indeparta toata gheata.

Astfel, in doar trei minute, parbrizul, luneta si gemul portierelor pot fi curatate cu aparatul EDI 4.

Timpul unei singure incarcari este de 15 minute, iar aparatul se poate folosi apoi o intreaga saptamana.

Aparatul EDI 4 se incarca cu ajutorul unui cablu, timp de trei ore. Daca discul s-a uzat, acesta poate fi inlocuit. Avand in vedere ca se monteaza usor, cu o simpla apasare, poate sa fie schimbat cu usurinta.

Pentru a proteja discul rotativ, acesta trebuie pastrat mereu in protectie atunci cand nu este folosit.

Curatarea ghetii de pe masina. Ce nu trebuie sa faci

Exista insa si metode de curatare, mai putin beneficie masinii, ce trebuie evitate, deoarece chiar daca par foarte usoare, acestea nu sunt tocmai cele mai potrivite.

  • Nu porni stergatoarele. Lamele stergatoarelor sun realizate din cauciuc, iar daca vei incerca sa indepartezi gheata cu acestea, se vor rupe.
  • Nu folosi apa fierbite pentru dezghetare. Desi pare o idee buna, contactul apei fierbinti cu suprafata rece a parbrizului, poate duce la fisurarea celui dintai.
  • Nu uita de baterie. Bateria masinii poate fi deteriorata daca aceasta este lasata foarte mult timp in temperaturi foarte scazute. Daca temperatura scade sub 0 grade, sistemul electric al masinii va depune un mai mare efort pentru a porni.
  • Presiunea anvelopelor. Pentru a conduce in siguranta este necesar sa ai presiune in anvelope. Aceasta este cea mai neglijata partea a masinii. Daca este prea scazuta sau chiar daca este prea ridicata, pot aparea erori.
  • Nu lasa rezervorul gol. Atunci cand temperaturile sunt scazute, un rezervor aproape gol, va ingheta din cauza aerului umed ramas in interior.

Masina este cel mai raspandit mijloc de transport atat in sezonul rece cat si in cel cald. De aceea, atunci cand vine sezonul rece iar acesta ingheata, tindem sa renuntam sa o mai dezghetam. Insa cu ajutorul unor aparate potrivite, acesta activitate este mai usora, iar drumurile vor mai mai frumoase și mai rapide.

La Kärcher-Oltenia gasesti atat aparatul EDI 4 cat si multe alte aparate de  curatenie care sa iti usureze viata.