Stațiile de alimentare, de acum ceva timp, au început să capete un aspect tare plăcut pentru cei ce pleacă la drum lung, dar și pentru cei ce vin să își alimenteze mașinile.

La ce ne referim? Ei bine, am observat cu toții faptul că, în majoritatea acestor locații, putem găsi atât un spațiu destinat mâncării, cât și spații destinate spălării autovehiculului, cât și a reparării acestuia.

Tocmai de aceea, stațiile de alimentare au nevoie de o gamă variată de tehnici de curățenie, în funcție de zona care urmează să fie curățată.

Tehnologia aleasă de fiecare deținător al unei stații de alimentare poate aduce o curățenie corespunzătoare, cu un efort minim, într-un timp scurt.

Care sunt zonele care trebuie să fie curățate într-o stație de alimentare?

Fiind un spațiu ce prezintă un pericol destul de mare pentru oameni, din cauza produselor inflamabile, precum benzina sau motorina, este nevoie ca spațiile să fie atent curățate, iar regulile de protecția muncii să fie respectate.

Spațiile care trebuie să fie curățate sunt:

  • Toaletele;
  • Rafturile din interior;
  • Geamurile și suprafețele din sticlă, precum ușile frigiderelor;
  • Magazinul stației de alimentare și pardoseala;
  • Spălătoria;
  • Zona exterioară;
  • Zona pentru servit masa.

Toaletele

Atunci când vine vorba despre confort, acestea sunt foarte importante. Curățarea toaletelor se va face, întotdeauna, în funcție de nivelul de trafic, astfel că, atunci când stația de alimentare are mulți clienți, curățarea acestui spațiu trebuie să fie făcută constant.

Recomandarea noastră, pentru acest spațiu, este să folosiți aparate performante, care să vă ajute în oferirea unei zone igienizate clienților.

Pentru ștersul podelei, mașinile de frecat-aspirat pot curăța foarte bine și pot igieniza rapid această zonă.

Pentru curățarea chiuvetei și a vasului de WC, întotdeauna folosiți agenți de curățare cu un nivel mare de igienizare, astfel încât, atât clienții, cât și angajații să nu fie supuși niciunui risc de contaminare cu diferite bacterii.

Rafturile din interior

Pentru a îndepărta cu ușurință praful de pe rafturi, din zona de vânzare a produselor, puteți folosi un aspirator uscat, alături de o perie.

Geamurile și suprafețele din sticlă, precum ușile frigiderelor

Adesea, pe suprafețele din sticlă, mizeria este sub forma amprentelor și a urmelor de praf. Pentru îndepărtarea acestora, se recomandă folosirea unui aspirator de geamuri, care poate acționa atât vertical, cât și orizontal, alături de soluții profesionale pentru curățarea sticlei. Acest produs poate fi folosit chiar și pentru curățarea tejghelelor din sticlă.

Magazinul stației de alimentare și pardoseala

De cele mai multe ori, vom întâlni covorașe la intrarea în interiorul stației de alimentare, acestea reușind să absoarbă până la trei kilograme de mizerie, astfel că, trebuie să fie curățate de mai multe ori pe zi.

Pentru acest aspect, un aspirator umed-uscat poate realiza o curățare temeinică.

Spălătoria

Zona spălătoriei poate aduna o cantitate impresionantă de mizerie, tocmai pentru că, mașinile ce sunt spălate acolo, lasă mult praf și alte elemente ce contribuie la multiplicarea mizeriei.

Clienții vor căuta întotdeauna o zonă curată pentru a-și spăla mașinile, deoarece, un spațiu necurățat, le poate schimba impresia, iar, în final, vor alege să meargă în altă parte pentru a-și curăța autovehiculul.

Pentru zona aceasta, este recomandată folosirea unui aparat de curățat cu presiune, atât cu apă caldă, cât și cu apă rece, alături de un dispozitiv de spumare, care poate înlătura mult mai bine praful acumulat de-a lungul zilei.

Zona exterioară

Pentru a îndepărta murdăria persistentă, din zona exterioară, puteți folosi un aparat de curățat cu înaltă presiune, alături de un accesoriu de suprafețe, care poate desprinde murdăria persistentă fără efort.

Dacă aveți nevoie de înlăturarea urmelor de combustibil, este recomandată folosirea unui aparat de curățat cu înaltă presiune cu apă caldă, deoarece, temperaturile atinse de apa din aparat, reușesc să îndepărteze aceste pete.

Un alt aspect întâlnit în incinta unei stații de alimentare este existența mucurilor de țigară, a sticlelor aruncate și a altor elemente ce nu trebuie să existe decât în coșul de gunoi. Ei bine, pentru a scăpa de acestea, mașinile de măturat-aspirat, pot realiza o muncă foarte bună, prin înlăturarea imediată a gunoaielor.

Zona pentru servit masa

În locurile în care există alimente, sau în locurile destinate servirii mesei, puteți folosi mașinile de frecat-aspirat, alături de agenți de igienizare puternici, pentru a nu oferi șansa bacteriilor să existe în aceste locuri, precum și aspiratoarele umed-uscate, pentru a curăța cât mai bine pardoseala.

Despre noi

Suntem o companie românească ce comercializează o gamă variată de produse. Aceasta este compusă din: combustibili și rezervoare pentru depozitarea lor, produse profesionale de curățenie, Karcher, rulmenți Timken și alte accesorii dedicate vehiculelor auto și utilajelor agricole.

De-a lungul timpului, activitatea noastră s-a dovedit a fi calitativă, iar portofoliul de clienți este în plină dezvoltare și astăzi, istoricul nostru dovedind atitudinea etică și profesională de care am dat dovadă până în prezent.