Pardoselile industriale sunt supuse unor cantitati ridicate de operatiuni, iar, pentru acest lucru, trebuie sa indeplineasca standardele de securitate in munca. Astfel, necesita o curatare minutioasa, realizata in mod profesional, cu aparatura speciala.

Deoarece exista numeroase tipuri de pardoseli industriale, fiecare are nevoie de o metoda de curatare diferita.

De ce este nevoie sa fie curatate pardoselile industriale?

Cand vine vorba de aceste tipuri de pardoseli, nu ne referim la partea estetica, ci, mai degraba, la faptul ca utilizarea lor zilnica, operatiunile ce presupun forta fizica si lucrari ce necesita utilizare anumitor substante chimice, duc la cresterea nevoii de curatare.

Bineinteles ca, prin realizarea curateniei, siguranta personalului ce isi desfasoara activitatea in spatiile respective, este asigurata, iar diferitele sarcini se pot continua fara probleme.

De cele mai multe ori, se recomanda o curatare periodica, regulata, in anumite intervale de timp. Prin stabilirea acestei reguli, pardoselile industriale isi pot pastra valoarea pentru mult mai mult timp.

Ce tipuri de pardoseli industriale sunt intalnite?

Pardoselile industriale ce se intalnesc foarte des, sunt realizate dintr-o sapa neteda si continua, ceea ce asigura durabilitatea acesteia.

Sapa din suflat de calciu:

Este una formata dintr-un liant ce are in compozitie sulfat de calciu, iar culoarea sa este una deschisa, suprafata este una dura, neteda, compacta si fara pori.

Din cauza liantului, prezinta sensibilitate ridicata la umiditate, astfel ca trebuie evitata expunerea prelungita la apa, iar curatarea recomandata este cea intr-un singur pas:

Spalare cu agent de curatare;

  • Curatarea murdariei;
  • Inlaturarea apei cu masina speciala folosita.

Pentru ultimul punct, recomandam folosirea unei masini de frecat-aspirat: BD 70/75 W Bp Pack Classic Fleet *EU.

Datorita conceptului robust al masinii, pana si mizeria greu de eliminat este curatata cu usurinta, prin presiunea de contact ridicata. Utilizarea acesteia este una simpla, facilitata de comutatoarele si butoanele masinii.

Sapa pe baza de magneziu:

Cunoscuta si sub numele de sapa de magnezit, are in componenta sa liantul din oxid de magneziu si clorura de magneziu. Este foarte rezistenta, iar continutul ridicat de umplutura organica face pardoseala mai calda, in sezonul rece, dar si sensibila la umiditate. Pentru curatarea acesteia se recomanda curatarea intr-un singur pas, asemenea celei din sulfat de calciu.

Pentru acest tip de podea, puteti folosi masina compacta de frecat aspirat BR 40/10C. Aceasta este ea mai economica din clasa sa, puternica si eficienta.

Sapa  pe baza de asfalt mastic:

Aceasta este o pardoseala sub forma de amestec dens, fara pori. Este rezistenta la apa, in mare parte si la acizi si alcalii, dar nu si la solvenți.

Cum se poate indeparta murdaria grosiera?

Pentru a indeparta mizeria persistenta, este foarte important ca masina folosita sa vina cu un cap de spalare a rolei, ajutand la indepartarea urmelor de ulei, de grasime, dar si la curațarea murdariei incrustate.

In acest sens, curatarea in doi pasi este recomandata:

  • Pasul unu:

Acesta presupune folosirea unei masini de frecat-aspirat, pentru a acoperi intreaga suprafata in cauza cu un agent de curatare. Mai apoi, frecati pardoseala de doua, trei, sau de cate ori este nevoie, pana ce mizeria s-a desprins.

  • Pasul doi:

Apa murdara se inlatura cu racleta si functia de aspirare a masinii. Aplicati din nou apa, curata, apoi repetati primul pas: apa curata – frecati – aspirati.

Fiti atenti la tipul pardoselii curatate, pentru a nu avaria calitatea acesteia (nu folositi metoda de curatare in doi pasi pentru pardoselile ce nu prezinta rezistenta la apa).

Despre noi

Suntem o companie romaneasca ce comercializeaza o gama variata de produse. Aceasta este compusa din: combustibili si rezervoare pentru depozitarea lor, produse profesionale de curatenie, Karcher, rulmenti Timken si alte accesorii dedicate vehiculelor auto si utilajelor agricole.

Pentru a descoperi mai multe produse KARCHER, te asteptam in magazinul Karcher – Oltenia.