Pardoselile industriale sunt supuse unor cantități ridicate de operațiuni, iar, pentru acest lucru, trebuie să îndeplinească standardele de securitate în muncă. Astfel, necesită o curățare minuțioasă, realizată în mod profesional, cu aparatura specială.

Deoarece există numeroase tipuri de pardoseli industriale, fiecare are nevoie de o metodă de curățare diferită.

De ce este nevoie să fie curățate pardoselile industriale?

Când vine vorba de aceste tipuri de pardoseli, nu ne referim la partea estetică, ci, mai degrabă, la faptul că utilizarea lor zilnică, operațiunile ce presupun forță fizică și lucrări ce necesită utilizare anumitor substanțe chimice, duc la creșterea nevoii de curățare.

Bineînțeles că, prin realizarea curățeniei, siguranța personalului ce își desfășoară activitatea în spațiile respective, este asigurată, iar diferitele sarcini se pot continua fără probleme.

De cele mai multe ori, se recomandă o curățare periodică, regulată, în anumite intervale de timp. Prin stabilirea acestei reguli, pardoselile industriale își pot păstra valoarea pentru mult mai mult timp.

Ce tipuri de pardoseli industriale sunt întâlnite?

Pardoselile industriale ce se întâlnesc foarte des, sunt realizate dintr-o șapă netedă și continuă, ceea ce asigură durabilitatea acesteia.

Șapa din suflat de calciu:

Este una formată dintr-un liant ce are în compoziție sulfat de calciu, iar culoarea sa este una deschisă, suprafața este una dură, netedă, compactă și fără pori.

Din cauza liantului, prezintă sensibilitate ridicată la umiditate, astfel că trebuie evitată expunerea prelungită la apă, iar curățarea recomandată este cea într-un singur pas:

  • Spălare cu agent de curățare;
  • Curățarea murdăriei;
  • Înlăturarea apei cu mașina specială folosită.

Pentru ultimul punct, recomandăm folosirea unei mașini de frecat-aspirat: BD 70/75 W Bp Pack Classic Fleet *EU.

Datorită conceptului robust al mașinii, până și mizeria greu de eliminat este curățată cu ușurință, prin presiunea de contact ridicată. Utilizarea acesteia este una simplă, facilitată de comutatoarele și butoanele mașinii.

Șapa pe bază de magneziu:

Cunoscută și sub numele de șapă de magnezit, are în componența sa liantul din oxid de magneziu și clorură de magneziu. Este foarte rezistentă, iar conținutul ridicat de umplutură organică face pardoseala mai caldă, în sezonul rece, dar și sensibilă la umiditate. Pentru curățarea acesteia se recomandă curățarea într-un singur pas, asemenea celei din sulfat de calciu.

Pentru acest tip de podea, puteți folosi mașina compactă de frecat aspirat BR 40/10C. Aceasta este ea mai economică din clasa sa, puternică și eficientă.

Șapa  pe bază de asfalt mastic:

Aceasta este o pardoseală sub forma de amestec dens, fără pori. Este rezistentă la apă, în mare parte și la acizi și alcalii, dar nu și la solvenți.

Cum se poate îndepărta murdăria grosieră?

Pentru a îndepărta mizeria persistentă, este foarte important ca mașina folosită să vină cu un cap de spălare a rolei, ajutând la îndepărtarea urmelor de ulei, de grăsime, dar și la curățarea murdăriei încrustate.

În acest sens, curățarea în doi pași este recomandată:

  • Pasul unu:

Acesta presupune folosirea unei mașini de frecat-aspirat, pentru a acoperi întreaga suprafața în cauză cu un agent de curățare. Mai apoi, frecați pardoseala de două, trei, sau de câte ori este nevoie, până ce mizeria s-a desprins.

  • Pasul doi:

Apa murdară se înlătură cu racleta și funcția de aspirare a mașinii. Aplicați din nou apă, curată, apoi repetați primul pas: apă curată – frecați – aspirați.

Fiți atenți la tipul pardoselii curățate, pentru a nu avaria calitatea acesteia (nu folosiți metoda de curățare în doi pași pentru pardoselile ce nu prezintă rezistență la apă).

Despre noi

Suntem o companie românească ce comercializează o gamă variată de produse. Aceasta este compusă din: combustibili și rezervoare pentru depozitarea lor, produse profesionale de curățenie, Karcher, rulmenți Timken și alte accesorii dedicate vehiculelor auto și utilajelor agricole.

Pentru a descoperi mai multe produse KARCHER, te așteptăm în magazinul Karcher – Oltenia.