Masina de maturat este solutia ideala pentru a scapa de frunzisul de pe pamant in sezonul de toamna.

Greblatul și stransul frunzelor manual sunt, de asemenea, solutii de curatare a curtii eficiente insa, nepractice si care dureaza foarte mult timp.

De aceea, o masina de maturat si un aparat de suflat frunzele sunt o modalitate mult mai practica, tinand cont ca sunt mai usor de folosit iar toata treaba se termina intr-un timp mult mai scurt.

Care sunt pasii pentru o curte curata si lipsita de frunze

Suflatul frunzelor. Suflantele de frunze pot fi folosite pe tot parcursul anului, nu numai la risipirea frunzelor uscate. Fie ca vorbim de nisip, de iarba proaspat tunsa, aceste aparate sunt foarte utile. La Kärcher, gasiti suflante cu puteri de suflare si motoare diferite.

La prima vedere pare a fi foarte greu sa alegi un model la intamplare, insa daca cunosti caracteristicile, poti alege un aparat perfect pentru nevoile tale.

Exista suflante pe baza de benzina, electrice, cu acumulator sau cu roti.

Zgomotul produs de aceste suflante pote fi unul destul de mare, de aceea se recomandat sa folositi un echipament de protectie a auzului: o pereche de casti care sa reduca sunetul. Puteti folosi si o pereche de ochelari, precum si o masca pentru praf, pentru a va proteja.

Mai trebuie sa luati in calcul urmatoarele caracteristici: sistemul de prindere, tipurile de duze, controlul vitezei, pozitionarea butonului de pornire\oprire.

 

masina de maturat - karcheroltenia

Masina de maturat in locul maturii clasice

Pentru indepartarea frunzelor din zonele mai mari, o masina de maturat este alegerea ideala. Frunzele si mizeria sunt colectate in containerul masinii, fara a mai fi nevoiti sa va aplecati. Periile laterare pot aduna frunzele chiar si de pe margini.

Daca maturile electrice au un maner care se pliaza, pot fi depozitate cu usurinta in pivnita sau in garaj, ocupand putin spatiu. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca manerul poate fi reglat si pe inaltime, pentru a fi ergonomic.

Masinile de maturat sunt utile atat pentru spatiile interiore industriale si cele exterioare. Acestea sunt usor de manevrat si de intretinut, reducand efortul de utilizare.

Masinile de maturat sunt de doua feluri: conduse manual si cu post de conducere.

La Kärcher – Oltenia puteti gasi masini de maturat manuale, precum S6 Twin, S 4 Twin si cu post de conducere precum KM 130/300 R Bp si KM 150/500 R D.

Indiferent daca este primavara, vara, toamna sau iarna – masinile de maturat de la Kärcher sunt potrivite pe tot parcursul anului pentru curatenia din jurul casei dar si a gradinii. Sunt eficiente datorita periilor principale si a celor laterale. Murdaria este transportata direct in recipientul de deseuri.

Unde aruncam frunzele uscate dupa ce folosim masina de maturat

Frunzele uscate trebuie aruncate in compartimentul pentru deseuri vegetale. Cosurile organice sunt de asemenea potrivite, insa nu foarte utile datorita capacitatii lor scazute.

Frunzele nu trebuie aruncate niciodata la un loc cu gunoiul menajer sau cu deseurile de hartie.

Arderea frunzelor este interzisa in multe localitati. Din cauza frunzelor umede, in urma arderii va rezulta un fum gros cu miros urat. Arderea frunzelor uscate poate cauza si incendii.

In plus, in urma arderii, ajung in atmosfera particulele fine de praf.

masina de maturat - karcheroltenia

Am vazut care sunt pasii pentru curatarea frunzelor uscate din curte si nu numai, care sunt tipurile de suflante de frunze si masini de maturat si unde trebuie sa aruncam frunzele uscate. Tot ce mai ramane de facut este sa vizitati magazinul Kärcher – Oltenia pentru a alege cele mai bune aparate de curatenie si masini pentru nevoile dumneavoastra.