Intretinerea zonelor verzi se face de la o temperatura intre 10 pana la 25 grade Celsius. Peluza are o crestere accelerata in lunile martie si mai, facand o pauza in timpul verii, din cauza vremii uscate si a caldurii.

Pentru o intretinere a gazonului corecta, este esential sa menti iarba la inaltimea potrivita de taiere si sa nu o tai prea scurt. Inaltimea de cosit si frecventa de cosit aferenta depid de tipul de gazon. Intretinerea spatiului verde este la fel de importanta ca si amenajarea lui. Daca nu este intretinut orice spatiu verde acesta se va salbaticii foarte rapid. Se infesteaza de buruieni iar gazonul fin se transforma in pajiste.

Fie ca este vorba despre vegetatie uscata sau tunsa din anumite zone sau arii acoperite de praf si pietris, toate acestea se pot elimina rapid si fara griji cu ajutorul suflantelor. Suflanta LBL 4 Battery, ajunge la o viteza a aerului de max. 250 km\h, cu reglarea puterii in doua trepte.

intretinerea zonelor verzi -karcher

Intretinerea zonelor verzi. Ce echipamente trebuie sa folosim

Daca vorbim de iarba de pe marginea drumului, masina de tuns iarba este cea care ne salveaza. Acest tip de masina este foarte robusta, taie si ramurile si arbustii. Cu ajutorul ei poate fi reglata inaltimea de taiere.

Pentru eliminarea buruienilor, este bine de stiut ca cu cat planta este mai puternica, in special radacina, cu atat mai mare este efortul de indepartare a acesteia.

Daca buruienile nu au crescut inca, metodele termice sunt si ele adecvate. Aerul fierbinte de pana la 450 grade Celsius. Semintele sunt descompuse si impiedicate sa creeze noi lastari.

Solutiile cu aer cald sunt disponibile fie ca dispositive portabile, fie ca instrumente pentru dispozitivele care sunt folosite in general. Aceste solutii cu aer cald trebuie folosite doar atunci cand nu exista frunzis in apropiere care sa poata prinde si sa provoace incendii de padure sau in oras.

Masinile de maturat sunt perfecte pentru scaparea oricarui tip de murdarie si dimensiunea zonei sau distanta. Pentru a evita ridicarea prafului, este indicat sa dezactivati periile laterale si sa lucrati numai cu rola principala. Acest sfat este util in special in zonele foarte uscate.

Masinile de maturat pot atinge viteze de la 10 pana la 16 km\h. Zonele mai mari pot fi prelucrate rapid cu vehicule de maturat municipal. Acestea ating viteze de pana la 40 km\h, astfel incat distantele mai lungi pot fi usor de gestionat.

In momentul in care iei hotararea sa cumperi o masina de maturat, trebuie sa stii ca nu doar dimensiunea conteaza, ci si conditiile zonei de curatat. Masinile inguste si manevabrile sunt recomandate pentru pasaje inguste. Abilitatea de urcare a masinii municipale este de asemenea decisiva daca exista pante.

Un bun exemplu este masina de maturat manuala S6, de 38 L, cu perie laterala si latime de maturare de 670 mm. Este ideala pentru aplicatii pe tot parcursul anului pe zone mari si curatenie completa. Acest aparat este gata de utilizare in cel mai scurt timp datorita prinderii periei laterale fara a avea nevoie de scule.

La Karcher-Oltenia gasesti aparate de curatenie si de intretinere a spatiilor verzi. Mai poti vedea si furtunuri, masini de maturat, trimmere sau alte aparate. Toate perfecte pentru a avea un gazon care sa arate perfect.