Curatenia si igiena in industria alimentara sunt doua aspecte imperioase, fiind un domeniu de productie adresat in totalitate populatiei.

Kärcher detine numeroase solutii eficiente de curatare pentru fiecare zona a industriei alimentare, ce ajuta la economisirea timpului si asigurarea curateniei indelungate.

Care sunt zonele industriei alimentare?

Sectoarele acestei industrii sunt bine determinate si organizate inteligent. Astfel, intalnim:

  1. Prelucrarea carnii rosii, carnii de pasare si a pestelui

Pentru aceasta zona, curatarea se rezuma la indepartarea reziduurilor alimentare, a grasimii, a proteinelor si impuritatilor, dar si a microbilor si bacteriilor.

Recomandarea specialistilor este aparatul de curatat cu inalta presiune, din otel inoxidabil, ce vine dotat cu un furtun de inalta presiune, rezistent la grasimea animala.

Abatoarele sunt obligate sa respecte normele de igiena, iar curatenia realizata cu aparatura profesionala isi spune cuvantul. Aceasta nu este o sarcina usoara, avand in vedere reziduurile persistente, precum cele de sange, grasimi si proteine.

Curatenia va incepe, intotdeauna, din zona de livrare, unde va recomandam aparatele de curatat cu inalta presiune cu apa calda, ce ajunge la 80°C. De ce apa calda si nu cea rece?

Deoarece, indepartarea grasimilor, uleiurilor si proteinelor este mult mai usor de realizat cu ajutorul apei fierbinti, timpul de lucru fiind redus cu pana la 35%. De asemenea, de mentionat este si faptul ca, microbii si bacteriile sunt indepartate cu ajutorul acestei metode, fara utilizarea unor agenti de curatare, aparatele de curatat cu presiune, de la Kärcher, putand ajunge la o temperatura de 155°C, in etapa de producere a aburului.

Pentru podelele din zona de sacrificare si incaperile de transare, agentii de curatare Kärcher sunt creati intocmai pentru a curata cu usurinta urmele de sange, venind in completarea procesului realizat de aparatul mobil de curatat cu inalta presiune EASY!Force Food.

  1. Productia de dulciuri si produse de patiserie

In aceasta zona a industriei alimentare, curatenia se rezuma la indepartarea acumularilor de pulberi fine de faina, depunerile persistente, dar si a aluatului lipicios si a reziduurilor de dulciuri.

Asadar, pentru a duce la capat procesul de curatenie si igiena, gama completa de solutii de curatare Kärcher detine aparate profesionale precum: aspiratoarele mobile si aparatele de curatat cu gheata carbonica.

Unitatile de aspirare a pulberilor de faina si zahar pot fi folosite exact in locul producerii acestora, astfel, alte unitati din linia de productie fiind neafectate. Se recomanda folosirea aspiratorului mobil pentru clase de pulberi L/M/H, acesta putand fi utilizat si in zonele cu pericol de explozie.

Pentru curatenia in zona cuptoarelor, au fost create aspiratoare cu seturi de accesorii destinate in totalitate curateniei zonelor de acest gen, iar racirea cuptoarelor nu mai reprezinta un obstacol in realizarea curateniei.

Benzile transportatoare, instalatiile ce au componente electrice, dar si celelalte zone care trebuie curatate fara implicarea apei, reprezinta o parte directa a procesului de productie a dulciurilor, necesitand o curatenie uscata, pot fi curatate cu gheata carbonica. Acest proces implica utilizarea aerului comprimat, ce ajunge la -79°C

  1. Productia de alimente gata de consum

Numeroase ingrediente si produse primare sunt amestecate pentru a obtine produse finale complexe, iar pericolul contaminarii este cu atat mai mare, cu cat este mai mare complexitatea proceselor.

Acest aspect poate fi evitat, cu ajutorul unei rutine de curatenie si igiena bine pusa la punct. Pentru a îndeplini curatenia optima, se recomanda folosirea aspiratoarelor puternice umed-uscate, cu doua motoare, cu containere din otel inoxidabil si monitorizare electronica a nivelului de umplere, ce ajuta la îndepartarea fiabila a unor mari cantitati de murdarie de pe benzile transportatoare, din cadrul sistemelor de productie si de pe pardoseli.

De asemenea, se pot folosi aparatele de curatat cu înalta presiune pentru industria alimentara, din otel inoxidabil cu protectie anti-rugina, rezistente la apa calda de pana a 85°C si sunt dotate cu doua rezervoare pentru detergent, cu functii de clatire.

4. Productia de produse lactate

Produsele lactate prezinta un mare risc de contaminare, tocmai de aceea, sunt necesare curatenia si igiena realizate cu ajutorul aparatelor profesionale.

Spre exemplu, curatarea cisternelor de lapte in interior trebuie sa fie realizata cu atentie, fiind recomandat sistemul modular, cu capete de pulverizare si uscare ulterioara, reducand timpul de curatare si perioadele de oprire a activitatii.

Cu ajutorul aparatului de curatat cu inalta presiune, pentru industria alimentara si accesoriile acestuia, precum Inno Foam Set, sistemele de productie se pot curata si dezinfecta rapid si eficient.

  1. Productia si ambalarea bauturilor

Pentru mentinerea unei igiene optime in cadrul proceselor de fabricatie a bauturilor, curatenia trebuie sa fie realizata in mod constant.

Cu ajutorul masinilor de maturat de la Kärcher, cu post de conducere si perii laterale de maturat, bunurile de la exterior si din zonele de depozitare pot fi protejate de murdarie.

Curatenia si igiena in profunzime se pot realiza cu ajutorul aparatelor de curatat cu abur, ce pot dezinfecta pana si zonele critice, fara substante chimice, conform certificarii efectuate de un laborator independent.

Pentru coridoare si zone inguste, se pot folosi masini de curatat pardoseli complet configurabile, ce au capete perii, lame de cauciuc, alimentare de la retea, dar si functionare cu baterie.

  1. Prelucrarea fructelor si legumelor

In aceasta zona, sarcinile de curatare sunt variate, reziduurile din productie, de pe utilaje sau pardoseli si zonele exterioare impun o curatare profesionala.

In cazul produselor naturale, vom intalni multe impuritati la livrare, insa masinile municipale de la Kärcher pot fi configurate pentru a curata rapid zonele exterioare.

  1. Productia industriala de hrana pentru animale

Pentru asigurarea unei inalte calitatii a hranei pentru animalele de ferma, este impusa curatenia contanta.

In cadrul procesului de producere a hranei uscate, mari cantitati de pulberi uscate, aderente sau umede, sunt generate, putand fi indepartate cu ajutorul aspiratoarelor industriale Kärcher.

Despre noi

Suntem o companie romaneasca ce comercializeaza o gama variata de produse. Aceasta este compusa din: combustibili si rezervoare pentru depozitarea lor, produse profesionale de curatenie, Kärcher, rulmenti Timken si alte accesorii dedicate vehiculelor auto si utilajelor agricole.

Pentru a descoperi mai multe produse KARCHER, te asteptam in magazinul Karcher – Oltenia.