Daca vrei sa optezi pentru un aspirator cu spalare, suntem aici sa iti spunem ca un astfel de aparat este solutia ideala prin care praful de pe diferite suprafete este filtrat si inlaturat.

Acest tip de aspirator te scapa de problema de a aspira praful pe o parte si a iesi pe de alta parte. Totodata vei putea sa aspiri si sa speli suprafetele in acelasi timp fara a-ti mai face griji de tipul murdariei.

Caracteristicile care ies in evidenta la un aspirator cu spalare

  • Este voluminos;
  • Este greu. La greutatea dispozitivului se mai adauga greutatea rezervoarelor cu apa;
  • Dupa fiecare utilizare trebuie sa fie spalat pentru a nu capata mucegai.

In privinta strangerii prafului, pungile de colectare, atat de unica folosinta cat si cele din tesaturi reutilizabile, sunt alegerea potrivita.

Exista atat avantaje cat si dezavantaje in ambele cazuri. La cele de unica folosinta, hartia trebuie sa fie schimbata constant. Iar cele din tesaturi pot fi neplacut de curatat.

La Kärcher Oltenia gasiti saci filtranti speciali pentru aspirarea umeda si uscata.

Cu cat puterea aspiratorului este mai mare cu atat puterea de aspirare este mai puternica.

Multifunctionalitatea este o calitate de top a acestor aparate. Daca iti propui sa nu folosesti aspiratorul doar pentru suprafetele dure sau pe cele textile, cel mai bine este sa cauti un aspirator mixt.

Aspiratorul cu spalare poate fi folosit cu succes pentru spalarea podelelor de lemn, a gresiei si chiar a mochetelor. Singurul dezavantaj al acestui tip de aspirator este dificultatea de manevrare din cauza greutatii rezervorului de apa.

Aspirator cu spalare – De ce sa il alegi

Ce criterii trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi un aspirator cu spalare

  • Tipul aspiratorului, cu sac sau fara sac;
  • Puterea de aspirare;
  • Capacitatea de colectare a resturilor;
  • Nivelul de zgomot produs si clasa de eficienta;
  • Numarul de accesorii cu care vine la pachet;
  • Manevrabilitatea, lungimea cablului, tipul de roti si dimensiunea acestora.

Trebuie sa stii de asemenea cat de des vei folosi aspiratorul. Daca il folosesti pe suprafete mari in spatii industriale sau pe suprafete medii si mici in cadrul domestic.

Aspiratoarele cu functie de spalare au in compozitie un furtun, localizat in perie, prin care se elibereaza apa cu detergentul. Astfel, avand o putere mare de aspirare, poate curata si petele si spala podeaua in timp ce aspira. Este ideal pentru locuintele cu copii mici sau cu animale.

Kärcher iti pune la dispozitie cele mai bune aspiratoare cu spalare precum aparatul SE 4001, SE 4002, sau PUZZI 10\2 Adv.

Aspiratoarele cu curatare umeda pot sterge suprafetele cu apa. Cu aceasta procedura, petele nu ar mai trebui sa fie o preocupare.

Curatarea igienica a covoarelor, tapiseriilor, saltelelor, materialelor textile și a scaunelor auto se poate face in siguranta cu aparatele Kärcher.

Acestea pulverizeaza detergent RM 519 dizolvat in apa, adanc in fibre si apoi il aspira inapoi impreuna cu murdaria dizolvata. Astfel, grasimea, si mirosurile sunt indepartate eficient.

Aspirator cu spalare – De ce sa il alegi

In plus, gama de aspiratoare cu spalare este ideala pentru persoanele care sufera de alergii si gospodariile cu animale de companie.

Dupa cum am vazut, aspiratoarele cu spalare sunt alegerea potrivita daca esti in cautarea unui aparat eficient, care nu doar inlatura murdaria ci si spala suprafata.

La Kärcher-Oltenia gasiti cele mai bune aspiratore cu spalare, plus detergentii care sa te ajute sa scapi de reziduuri.